tiistai 31. tammikuuta 2012

Pakkaspäivä

 Tammikuun viimeinen päivä. Tänä aamuna tajusin miten valoisaa jo on aamulla kahdeksalta kun lapset lähtee taksia odottelemaan. Kevät siis tulee sittenkin.
 Pakkaspäivä, mittari näytti aamulla -19, nyt jo vähän lämpenee. Näissä kuvissa meidän talon ikkunoita ja niiden takana pakkaspäivän peltomaisemat. Aurinko paistaa.
Kirppareilla kannattaa pitää silmät auki, siellä voi löytää pieniä pitsiliinoja, pitsikappoja ja pitsilakanoita halvalla. Ja niitä yhdistelemällä saa kivoja verhoja. Meilläkin olohuoneessa 3 ikkunaa. Sivuverhoina ikean valkoiset lakanat ja kappoina jokaisessa ikkunassa erilainen pitsilöytö.

Meidän ikkunoissa pitsiä, lintuja ja kaikenlaisia hilavitkuttimia=)

tiistai 24. tammikuuta 2012

Vanhoja löytöjä

 Tämä sohva on ensimmäinen kunnostamani huonekalu. Mies toi kotiin saamansa rikkinäisen sohvan raadon. Mies korjasi pohjan, joka oli "pudonnut", appiukko taitavana puuseppänä teki puuttuvat koristelistat ja minä sitten hioin ja petsasin. Ja lopputulokseen olen ollut kovasti tyytyväinen. Kangas on siskoni minulle tuoma afrikasta ostettu hamekangas vai miksi niitä kietaisuhameita siellä sanotaan, nyt se kuitenkin pääsi sohvan päälle =)
 Autotalleista löytyy myös ihania aarteita, tämä pelastettu vaasalaisesta autotallista, ollut siellä kuulemma ainakin 40 vuotta, nyt me teimme siihen avohyllyt keskelle kun siitä puuttui jotain. Vanhat pitsilakanat lasioviin peittämään romuja.
 Vanha vihreä kaakelimuuri jokapäiväisessä käytössä lämmittää olohuonetta ja siellä silloin tällöin öisin kypsyy myös hirvenliha esim. lihasoppaa varten.
 Autotallista sisälle tuotu vanha kaappi, siellä toimi poranteräkaappina, nyt täynnä tärkeitä papereita. Myös alla oleva radio on autotalli löytö, heh, kyllä kelpaa asua vanhassa talossa jonka rakennuksista voi löytää ihania vanhoja aarteita. Monta sukupolvea asunut samassa talossa. Anoppi sanookin, että hauska nähdä meillä tavaroita esillä hänen lapsuudestaan. Niin ja oiskohan toi nalle just anopin vanha, niin mä luulen.




lauantai 21. tammikuuta 2012

Lauantai puuhaa puodissa

 Vanhojen ikkunoiden pelastusta, tauluiksi, valokuvakehyksiksi tai vaikka lasten taideteoksia varten
 Lasilla tai ilman, kierrätys on kivaa!
 Pitäisi olla oikein puuhapuoti, olisi kivaa kun ois puuhaverstas, myymäläpuoti ja askarteluiltoja ihmisille iltaisin... ainahan voi haaveilla=)

sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Luontokuvausta lasten kanssa

 Aikuisilla on aina kiire, laittaa pyykkiä, tehdä ruokaa, mennä töihin, mennä kauppaan, katsoa telkkarista äidin ohjelmaa, tehdä hommia tietokoneella ym. ym. Olen ylpeä viikonlopun saavutuksestani, pelasin 6-v n kanssa eilen lautapeliä, illalla koko perhe seurasi putousta telkkarista, tänään lupasin viedä lapset pulkkamäkeen, se ei toteutunut, mutta tilalle yhtä hauskaa. Makkaranpaistoa keskellä metsää, pakkasta -10, mukana liuta serkkuja ja myös aikuisia, siis oikein mukava tapa viettää talvella sunnuntai iltapäivää.
 Tässä luontokuvia lasten kuvaamana, ku ei oo mitään tekemistä.... no olihan se hauskaa kulkea ulkona kamera kädessä ja miettiä mistä sais hauskan kuvan, linnun pöntöstä vai kissan tassun jäljistä.



tiistai 10. tammikuuta 2012

Hämärän hetki ja kuuma kahvi.

 Tänä aamuna kun yksi oli jo lähetetty koulutielle ja kaksi vielä nukkui vintissä oli äidillä pieni hetki omaa aikaa. Hämärän hetki ja kuuma kahvi. Silloin paloi keittiön katiskaverkkolyhdyssä punainen kynttilä ja ulkona paukkui pakkanen. Siinä sai äiti palan rauhaa, niinhän se suomi popin Jaajo muistutteli aina perjantaisin aamu kymmeneltä. Vähä jäi ikävä aamulypsyä, vaik en mikään kova radion kuuntelija olekaan. Mut se oli hyvä ohjelma ja sai nauraa=).

 Kylpytynnyri lämpesi viikonloppuna hämärän hetkellä ruotsin serkkujen iloksi. Vesi oli +37 ja ilma -15, kyllä oli mukavaa. Ensin nautti lapset ja myöhemmin illalla aikuiset lämpimästä vedestä ja täysikuusta.
Tämä kylpytynnyri tammiston puusta ostettu ja on ollut hyvä ostos, nautittu niin kesällä kuin talvellakin.
Lapset testas myös hangen, aikuiset eivät lumienkeleitä uskaltaneet tehdä.

torstai 5. tammikuuta 2012

Aittapuoti tammikuussa 2012

 Myytäviä tuotteita sisustuspuodissa jossa myynnissä uutta ja vanhaa tavaraa. Pikkuinen aittapuoti sijaitsee eurassa, facebookissa ja www.punavilla.fi verkkokaupassa, otan tilauksia myös puhelimitse ja sähköpostilla. Postikulut norm 6 e
 Vanhat pyyheliinapeitot ylempi 24 e ja alempi 19 e
 Maustepurkit 4 e kpl (vanhat)
 Vanhat kermanekat 4 e kpl
 Vanha naulakko 80 e (sisältää postikulut suomeen)
Nyt vanhat valurautaiset lettupannut kaapin kätköistä tuikkualustoiksi valaisemaan tammikuun pimeitä iltoja. Tämä kukkasen muotoinen lettupannu 17 e
 Lehmäfanit! aittapuodista löytyy talouspaperiteline 7 e
 Kaunis vanha astia 7 e
Tämä vanha renginkaappi 180 e + postikulut 20 e

tiistai 3. tammikuuta 2012

Eteinen

 Kaksi muumifania kasvattaneena tarttui muumi innostus myös äitiin. Katsotaan tuleeko kolmannesta lapsesta yhtä kova muumifani, nyt 1,5 v tyttö hoitaa vauvoja ja pörisee autoilla...
 Tässä ulkona oleva rautalanka askarteluni, jouluvaloineen.
 Ai niin ja sitten eteiseen, riihimäen lasilyhty tunnelmaa luomassa kummipojalta saamani kukka-asetelman kera. Lintuhäkissä vaaleanpunaiset ledit. Ja vanha arkku, huutokauppa löytö edelliskesältä.
 Haaveilen lottovoitosta, sitten ostan uuden kameran ja menen valokuvauskurssille=)
Huutonetistä ostamallani hyllyllä äidin "peltilelut" ja naulassa isän vanhat kengät.

sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Hyvää uutta vuotta kaikille


Meidän perhe vietti välipäiviä pyhätunturin ihanissa maisemissa, poissa etelän myrskystä. Päästiin poroajelulle, moottorikelkkaretkelle ja osa viihtyi myös laskettelurinteessä.
Nyt odotellaan vielä vieraita ruotsista ja valmistaudutaan taas aittapuodin arkeen.